Quant a mi

Setembre del 2010

Benvinguts! Em dic Cris, tinc 18 anys, sóc alumna del Grau d'Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport, Blanquerna, i aquest és el bloc que ens han proposat fer a l’assignatura de GTIC.

La meva intenció és destinar-lo com a "calaix" de recursos i coneixements durant la meva estància a la Universitat: apunts de classe, notícies d'actualitat educativa, vídeos interessants, eines i estratègies per l'aula... es tracta de tenir-ho tot a mà, d’una manera ordenada, per posar-ho en pràctica durant la meva carrera professional com a educadora.

Gaudiu d'ell tant com ho faré jo!


Aquesta sóc jo a l'escola bressol
Maig del 2015

Avui, més de cinc anys després de la creació d'aquest entranyable bloc, us he de dir que sóc mestra! I no només d'infantil sinó també de primària, ja que vaig decidir fer la doble titulació.

Durant els cinc anys de doble grau he adquirit una gran quantitat de coneixements sobre l'educació (paradigmes, desenvolupament de l'infant, metodologies, currículum, decrets i lleis, programació...) però he après que el perfil de mestre es crea, sobretot, en el dia a dia a l'aula i a través de l'experiència. El problema recau en que a moltes escoles no contracten a ningú sense aquesta experiència. Llavors, com ho fem els que acabem de sortir de la carrera?

Ara, amb la doble titulació, la declaració eclesiàstica de competència acadèmica (DECA), un nivell d'anglès avançat i un bon domini de les TIC, em plantejo com serà el meu futur professional davant la gran formació i competitivitat dels mestres actuals. No obstant, l'esperança és l'últim que es perd.

Continueu guandint!Setembre del 2015

Hola família! Explicar-vos que durant el mes de juny, just graduada, vaig tenir la sort de treballar a una escola com a mestra de reforç a Primària i ESO. Va ser poquet temps però vaig estar tan a gust... Mai oblidaré aquella primera experiència professional.

Ara, en només uns dies, començo en una altra escola com a tutora de P4 'The turtles' i no puc estar més motivada. Ja estic endressant i decorant l'aula, buscant i preparant material, en fi, amb unes ganes increíbles sobretot de conèixer als peques.


January 2017

Bon dia a tothom! Feia temps que no passava per aquí però la veritat que no he parat quieta en aquests mesos. Després d'acabar el curs com a tutora d'infantil vaig decidir marxar fora i millorar així el meu nivell d'anglès. He de dir que no era pas dolent, però és realment quan surts fora quan aprens, sobretot en l'speaking. Avui dia sóc mestra a una llar d'infants molt a prop de Londres. És tan diferent l'educació aquí...

Per començar, la ràtio es d'una mestra per cada 6-8 alumnes, de manera que els nens estan molt millor atesos que a Catalunya on una mestra pot arribar a tenir 20 alumnes, o més, ella sola. A l'escola on jo estic som 7 mestres a l'aula de 3-5 anys (preschool classroom). Treballen per ambients: joc simbòlic, experimentació tàctil, construccions, aigua/sorra i la taula de manualitats. També trobem aspectes molt semblants: fan athletics (psicomotricitat), dinky dancers (música) i surten al pati 30 min al dia.

D'altra banda hi ha un concepte essencial als centres del Regne Unit anomenat SAFEGUARDING. Es tracta de la protecció del menor per sobre de tot. Les mestres han d'estar molt atentes a qualsevol indici de maltractament o negligència i informar a la DSCO (Designated Safeguarding Coordinator Officer) de seguida.
Us seguiré informant.
Un petó ben gran
Sunflowers's teacher.