dijous, 7 d’octubre de 2010

Contaminació acústica

Avui en dia és molt difícil no escoltar música, ja que a qualsevol lloc urbà, metro, discoteca, centres comercials, etc, hi ha. Per aquesta raó, la gent ja no li dóna importància i mai paren a escoltar-la detingudament.

Penso que, com a futurs mestres, nosaltres hauríem de contribuir perquè la música torni a adquirir la importància que li pertoca. Com? Primer de tot, fent silenci. Perquè sense silenci la música no existiria. Hem d’aprendre a escoltar els ocells, els petits sons naturals que fan la vida, l’aire... el món ha d’aprendre a gaudir d’aquests petits plaers.

Un altre problema molt greu a la societat és la quantitat de soroll que ens envolta. S’ha de tenir consciència que el soroll i la quantitat de decibels que ens persegueix cada dia repercuteixen la nostra salut, i degraden la sensibilitat auditiva i el costum d’atendre. Com a educadors, hem d’intentar mantenir el to de la veu i no pujar-ho massa. Una bona mímica facial i expressiva ens pot ajudar a captar l’atenció del infants sense necessitat de cridar.


Cristina Chamorro Martín    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada